Πολιτισμός

WHY GREECE

"Αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει ένα κλήμα, μια ελιά και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί απ' την αρχή."


Οδυσσέας Ελύτης

Λόγω της σπουδαιότητας της γεωγραφικής θέσης η Ελλάδα αποτελεί κομβικό σημείο για Επενδύσεις, Εργασία, Εξαγωγές, Σπουδές και Διαμονή. Αν και μικρή σε έκταση αποτελεί ιδανικό προορισμό για αποδράσεις, τόσο σε βουνά όσο και σε γραφικά νησιά. Ιστορία – Πολιτισμός, Κουλτούρα και Διατροφή αποτελούν την βάση του Δυτικού Πολιτισμού. Παράλληλα ως επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσόγειου, η Ελλάδα παρέχει και συνδυάζει μοναδικά χαρακτηρίστηκα καθώς αποτελεί φυσική πύλη προς τις αγορές, αγγίζοντας περισσότερους από τους 140 εκ. καταναλωτές. Μέλος σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, με ολοένα και αυξανόμενο μόνιμο πληθυσμό, η χώρα παρά την κρίση καταφέρνει να είναι από τις πρώτες σε επενδύσεις και κορυφαία σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Ακόμη προσφέρει ένα διεθνές δίκτυο επιλογών εκπαίδευσης, τόσο σε προσχολικό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Πληροφορίες

Κλίμα:

Εύκρατο, ήπιο, υγροί χειμώνες, ζεστά, ξηρά καλοκαίρια

Ζώνη ώρας:

GMT +2.

Κύριες ελληνικές πόλεις:

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος

Πανεπιστήμια Χώρας:

Έχει συνολικά πάνω από 41 Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Κύριοι αυτοκινητόδρομοι:

Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, Ιόνια οδός, Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Αττική οδός, Εγνατία οδός,

Κύρια Λιμάνια:

Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Καβάλα, Ρόδος, Λαύριο, Χαλκίδα, Κέρκυρα

Κύριοι Αερολιμένες:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο (Κρήτη), Ρόδος,Κέρκυρα, Κως, Χανιά, Ζάκυνθος, Σάμος, Μύκονος, Σαντορίνη (Θήρα).

Δημόσια Νοσοκομεία:

140 +

Εκπαίδευση

Έφευρέτης των σημαντικότερων επιτευγμάτων του δυτικού πολιτισμού καθώς και σημείο αναφοράς για τα διανοητικά, αισθητικά και πολιτικά επιτεύγματα, η Ελλάδα προσφέρει ένα υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, λόγο των σύγχρονων υποδομών και των διεθνή προγραμμάτων σπουδών. Καλύπτοντας πλέον τις απαιτούμενες ανάγκες τις κοινωνίας από προσχολική μέχρι μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η χώρα βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα διεθνώς, κατατάσοντας την ως σημείο προσελευσης φοιτητών απο όλο τον κόσμο . Η διδασκαλία παρέχεται από καταρτισμένους διδάσκοντες, με πολυετή εμπειρία στο χώρο, προετοιμάζοντας τους μαθητές και τους φοιτήτες για την αγορά εργασίας και τις νές τεχνολογίες της εποχής.

Τέχνη

Χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά , γεμάτη ελληνική ιστορία, αποτυπώνετε σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε πολυάριθμους χώρους εκθέσεων αλλά και σε φημισμένες γκαλερί, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα να γίνει γνωστή σε όποιον θέλει να την εξερευνήσει . Ο ορισμός της τέχνης που πρεσβεύει η Ελλάδα ως αισθητική απόλαυση είναι ποικιλόμορφη και ευρέως διαδεδομένη μορφή έκφρασης. Είναι ένας πολιτισμός του σήμερα, με αέρα του παρελθόντος, με μια σπουδαία κληρονομία που εμπνέει μέχρι και σήμερα διαφορετικές χώρες.

Θέατρο

Στην χώρα όπου γεννήθηκε το θέατρο και το ανέδειξε παγκοσμίως, σήμερα διασώζονται πάνω από 82 αρχαία ελληνικά θέατρα, τα οποία, κάποια από αυτά χρησιμοποίουνται μέχρι σήμερα για παραστάσεις και άλλα, αποτελούν ως μνημεία - αρχαιολογικού χώροι. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες νέοι χώροι θεάματος όπου προβάλλονται παραστάσεις, διαδρματίζοντας το παρελθόν και το μέλλον, με μοντέρνα στοιχεία, από καταξιωμένους ηθοποιούς αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Υγεία & Περίθαλψη

Σε παγκόσμια κατάταξη και αναγνωρισιμότητα οι Έλληνες επιστήμονες αποδεικνύουν ότι η ιατρική περίθαλψη στην χώρα είναι υψηλή, παρέχοντας εξειδικευμένο προσωπικό και γνώσεις πιστοποιόντας το εθνικό σύστημα υγείας. Παράλληλα προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις και νέες τεχνολογίες, καθώς και άριστες γνώσεις αγγλικής γ΄λωσσας. Ακόμη, αποτελεί κομβικό σημείο για παγκόσμια συνεδρία επιστημονικού χαρακτήρα καθώς και διεθνή αναγνώριση σε προσέλευση ξένου προσωπικού εργασίας για περαιτέρω διερεύνηση των γνώσεων τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Contact Οnline Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Online Interest

Online Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Το όνομα είναι υποχρεωτικό.
Το επίθετο είναι υποχρεωτικό.
Το τηλέφωνο είναι υποχρεωτικό και μπορεί να είναι μόνο αριθμός.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.
Ενδιαφέρομαι για *
Αγορά Κατοικίας / Διαμερίσματος Ανακαίνιση και Διακόσμηση Κατασκευή / Ανάθεση έργου Αντιπαροχή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.