Πέργκολες

Περιγραφή

ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ

Οι πέργκολες αποτελούν το σημείο αναφοράς του εξωτερικού χώρου, είναι τα στοιχεία που δίνουν το στίγμα και προεκτείνουν την αρχιτεκτονική δήλωση, έξω. Η τοποθέτησή τους, όταν εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον και το φως, μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική καλλιτεχνική και λειτουργική παρέμβαση, αναβαθμίζοντας συνολικά την αισθητική του χώρου.

Με αυτό το σκεπτικό και αναζητώντας εκείνες τις λεπτομέρειες που δίνουν αξία στη ζωή, η ομάδα της Metalaxi δημιουργεί μια νέα πρόταση στις πέργκολες, με τη χρήση του διάτρητου αλουμινίου, σε συνδυασμό με άλλα, εξίσου μοντέρνα υλικά, όπως τα πολυκαρβονικά φύλλα και το γυαλί ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα είναι πέργκολες και σκίαστρα σε νέες φόρμες, τετράγωνες ή στρογγυλές, με μοτίβα και πρίσματα που επιτρέπουν το παιχνίδι με το φως, και πλαισιώνουν με νέο τρόπο την εμπειρία στον εξωτερικό χώρο. Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου (οικιστικού ή επαγγελματικού), σχεδιάζουμε άρτιες αισθητικές και κατασκευαστικές δημιουργίες, ενσωματώνοντας αδιάβροχη κάλυψη, ρυθμίζοντας τη σκίαση, εντάσσοντας κρυφό φωτισμό, διαμορφώνοντας το πραγματικό, τελικό αποτέλεσμα όπως ταιριάζει στη δική σας αισθητική. Η ίδια αυτή λογική εφαρμόζεται και στα στέγαστρα εισόδου, αυτές τις διακριτικές λεπτομέρειες που αιχμαλωτίζουν το μάτι του επισκέπτη, τη στιγμή που εισέρχεται στο χώρο, αξιοποιώντας στο έπακρο τη μοναδική ευκαιρία της πρώτης εντύπωσης

Για εσάς που τα συνηθισμένα υλικά και σχέδια δεν είναι αρκετά, αυτή η πρόταση για πέργκολες και στέγαστρα σκίασης θα δώσει στη φαντασία σας τη διέξοδο που χρειάζεται.

1.

ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ & ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Σε περιοχές που οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες, σε θερινές εξοχικές κατοικίες ή ξενοδοχεία καταλληλότερα είναι τα μη στεγανά σκέπαστρα που δίνουν περσότερο αερισμό και δροσιά και το οπτικό παιχνίδι μέσα από την διάτρηση το δημιουργεί ο ουρανός και τα σύννεφα. Οι ακτίνες του ήλιου περνάνε μέσα από τις οπές του διάτρητου καμβά της οροφής και ο σχεδιασμός της πυκνότητας του μεγέθους και της διάταξης των οπών καθορίζει τον βαθμό σκίασης που επιθυμούμε. Ανάλογα με τις ανάγκες του έργου σχεδιάζουμε τον κατάλληλο καμβά οροφής.

Ανάλογα με την χωροταξία, το προσανατολισμό, την γεωγραφική θέση του έργου, τα κλιματολογικά στατιστικά δεδομένα της περιοχής, σχεδιάζονται τα προϊόντα μας για να έχουν την βέλτιστη αισθητική και λειτουργική επιτυχία.

2.

ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ & ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΚΙΑΣΗΣ ΜΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε περιοχές που οι βροχοπτώσεις είναι συχνές προτιμούνται οι πέργκολες και στέγαστρα με αδιάβροχη κάλυψη.

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα που μας εξασφαλίζουν αδιάβροχη κάλυψη. Εάν θέλουμε μέσα από τη διάτρηση να περνάνε οι ακτίνες του ήλιου και να βλέπουμε ουρανό χρησιμοποιούμε υπερκάλυψη με φύλα από γυαλί ασφαλείας ή διάφανο πολυκαρβονικό θερμοανακλαστικό.

Εάν θέλουμε να μη περνούν οι ακτίνες του ήλιου μέσα από την διάτρηση, τότε χρησιμοποιούμε το κλειστού τύπου σκέπαστρο αλουμινίου με δυνατότητα κρυφού νυχτερινού φωτισμού που δίνει στο διάτρητο κέντημα μια αστρική εικόνα και ατμοσφαιρική αίσθηση.

3.

ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΩΝ

Το στέγαστρο εισόδου για οικιακή ή επαγγελματική χρήση είναι το σημείο που εστιάζει το μάτι του επισκέπτη, δεν περνάει απαρατήρητο και αξίζει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί χωρίς εκπτώσεις με βιαστικές επιλογές. Την κάθε περίπτωση την μελετάμε χωριστά αρχιτεκτονικά, στατικά και δίνουμε λύσεις σχετικά με τον φωτισμό, την αποχέτευση των τοπικών ομβρίων υδάτων, την τελική εφαρμογή.

Το μέγεθος, το ύψος, η κλίση, τα υλικά, η προστασία, το χρώμα, καθορίζονται από την μελέτη εξατομικευμένα λαμβάνοντας υπ’ όψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του έργου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

1

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

ΣΚΙΑΣΗ

Η κατεξοχήν χρήση της πέργκολας αλουμίνιου Metalaxi είναι ο σκιασμός των εξωτερικών χώρων, αναγκαιότητα σε περιοχές με άμεσο ηλιακό φωτισμό. Η πέργκολα λειτουργεί ως κορυφαίο αρχιτεκτονικό στοιχείο και προσδίδει στο κτίριο μια εντελώς νέα διάσταση, καθώς διαμορφώνει και πλαισιώνει το «παιχνίδι» με το φως. Με την χρήση στον σχεδιασμό διαφορετικής πυκνότητας διάτρησης επιτυγχάνεται και ο επιθυμητός βαθμός σκίασης του χώρου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Σημαντική παράμετρος στην επιλογή των υλικών όσον αφορά τις πέργκολες και τα στέγαστρα είναι η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας του υλικού και η θερμική άνεση του χρήστη. Το διάτρητο αλουμινίου με βαφή σε ανοιχτές αποχρώσεις διατηρείται στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος , προσφέροντας ιδανική αίσθηση άνεσης.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΗΣ ΑΕΡΑ

Η επικάλυψη με διάτητα πάνελ αλουμινίου στις πέργκολες μας, δίνει την δυνατότητα της ελεγχόμενης εισροής αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και της κυκλοφορίας του στους εσωτερικούς χώρους. Ανάλογα την ανάγκη για περισσότερη ή μη κυκλοφορία του αέρα σχεδιάζονται και τα μεγέθη των οπών του μοτίβο της διάτρησης. Η ανανέωση του αέρα δημιουργεί συνθήκες ευεξίας και δροσισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι συνθήκες αυτές δεν πετυχαίνονται με συμπαγές υλικά επικάλυψης που λειτουργούν ως διάφραγμα στην κίνηση του αέρα. Στις περιπτώσεις της ανάγκης για στεγάνωση και αδιάβροχη κάλυψη σε όλη την ανω επιφάνεια ή τμηματικά γίνεται χρήση φύλλων από γυαλί ασφαλείας ή διάφανο πολυκαρβονικό θερμοανακλαστικό.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Δεν οξειδώνεται και δεν χρειάζεται βάψιμο συντήρησης. Εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου. Δεν αλλάζει η εικόνα του στη διάρκεια του χρόνου.

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Με ένα ξέπλυμα μία φορά ΑΝΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ φεύγει η σκόνη και παραμένει η εμφάνισή του αναλλοίωτη.

ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Ιδανική λύση για βεράντες, δώματα και μπαλκόνια με μεγάλη κρέμαση και για παλαιωμένα κτήρια ισχνής αντοχής. Οι μεγάλοι πρόβολοι και δη τα συγκεντρωμένα φορτία στις άκρες των προβόλων δημιουργούν μεγάλες ροπές κάμψης με υψηλές απαιτήσεις σε χάλυβα οπλισμών. Αντί για βαριές συμπαγείς κατασκευές σκελετών από ξύλο ή σκυρόδεμα, χρησιμοποιούμε διάτρητα πάνελ αλουμινίου σε διάφορες μορφές τοποθετημένα σε μασίφ ισχυρό σκελετό αλλά με μικρό βάρος.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΕΜΟΠΙΕΣΕΙΣ

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα Metalaxi επικαλύπτονται με πάνελ αλουμίνιου, τα οποία λόγω της διάτρησης τους και του στρανζαρίσματος του υλικού , χαρακτηρίζονται από μεγάλη ακαμψία και αντοχή στις ανεμοπιέσεις. Ο ισχυρός μασίφ σκελετός καθιστά την κατασκευή ακόμα πιο ισχυρή και με μεγάλη αντοχή στα καιρικά φαινόμενα. Η ροή του αέρα δεν ανακόπτεται από ένα συμπαγές υλικό, αλλά υπάρχει διέξοδο διαφυγής του αέρα μέσω της διάτρησης των πάνελ.

ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Η τοποθέτηση από τα συνεργεία μας γίνεται εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα σε αντίθεση με τις συμβατικές κατασκευές περγκολών, δυνατότητα που μας δίνετε χάρη στην χρήση του υλικού αλουμινίου.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ

Το σύστημα επικάλυψης περγκολών και στεγάστρων από πάνελ διάτρητου αλουμινίου είναι εύκολα προσαρμόσιμο και σε υφιστάμενους σκελετούς είτε μεταλλικούς , είτε ξύλινους. Η μη τυποποιημένη - μαζική παραγωγή δίνει την δυνατότητα για ειδικό και εξατομικευμένο σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

To διπλό σύστημα επικάλυψης περγκολών με διάτρητα πάνελ αλουμινίου δίνει την δυνατότητα εσωτερικού κρυφού φωτισμού. Οι πέργκολες μετασχηματίζονται σε ιδιαίτερα και μοναδικά φωτιστικά, δρώντας ως αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου με πολύπλευρο χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του εσωτερικού φωτισμού και της διάτρησης σε προκαθορισμένο και ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο, δημιουργεί ένα απαράμιλλο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της χρήσης του αλουμίνιου και του μετάλλου ως υλικό στον σκελετό στήριξης της κατασκευής, δίνεται η δυνατότητα για χρήση σκελετού μικρής διατομής και δημιουργία μεγαλύτερου καθαρού ωφέλιμου χώρου. Οι πέργκολες Metalaxi δημιουργούν καθαρούς, ανοικτούς σκιασμένους χώρους χωρίς ενοχλήσεις από πολλά κατακόρυφα υποστυλώματα.

ΕΥΡΕΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΘΕΑΣΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑΣΗ

Με την χρήση του μεταλλικού σκελετού στήριξης στις πέργκολες και τα στέγαστρα δίνεται η δυνατότητα για ευρεία οπτική θέαση του χρήστη, χωρίς εμπόδια στο οπτικό πεδίο . Οι χρήστες μπορούν να θαυμάσουν την πανοραμική θέα του χώρου τους , χωρίς οπτικές ενοχλήσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι μηχανικοί μας είναι πάντα πρόθυμοι για βοήθεια, τεχνικές συμβουλές, και επεξηγήσεις σε οποιαδήποτε φάση χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη.

2

ΟΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ:

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα σας σχεδιαστικά θα είναι μοναδικά. Οι πέργκολες Metalaxi δεν είναι τυποποιημένες . Σχεδιάζονται πάνω στα μέτρα σας και τις ανάγκες σας. Δημιουργούμε το διάτρητο μοτίβο αποκλειστικά για εσάς λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα αρχιτεκτονικά δεδομένα του κτηρίου σας.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα Metalaxi χαρακτηρίζονται από την διαφορετικότητα στις γεωμετρικές φόρμες . Ανάλογα την περίπτωση σχεδιάζονται με συνδυασμό διαφορετικών , μη κοινότυπων , γεωμετρικών στερεών , ώστε να δημιουργούν μοναδικά ογκοπλαστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ

Η χρωματική παλέτα στις πέργκολες αλουμινίου διευρύνεται πέρα από το πακέτο των οικονομικών χρωμάτων σε όλα τα RAL χρώματα, σε απομιμήσεις ξύλου και σε ανοδιώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα σχεδιάζονται με διαφορετικές σχηματικές, γεωμετρικές και χρωματικές παραμέτρους. Σχεδιάζονται από αρχιτέκτονες και εικαστικούς δουλεύοντας πάνω σε μία αρχική ιδέα επιστρατεύοντας την εμπειρία, το ταλέντο και την φαντασία. Τυχαία συνειδητά και υποσυνείδητα δημιουργικά ερεθίσματα ωθούν την σκέψη των σχεδιαστών σε ένα μοναδικό συγκυριακό εικαστικό θέμα μη επαναλαμβανόμενο.

ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ

Η επιλογή υλικού , το ιδιαίτερο σχέδιο - μοτίβο, η απόχρωση, η προσαρμογή μορφολογικές απαιτήσεις, η ανάδειξη ή απόκρυψη σημείων, η διαχρονικότητα (σχέδιο, αντοχή) είναι παράμετροι για να χαρακτηρίσουμε μια πέργκολα κομψή. Σχεδιάζουμε μοναδικές δημιουργίες επί παραγγελία, καινοτομούμε, βελτιώνουμε την εικόνα, στοχεύουμε στη κομψότητα.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟΥ

Το κτήριο δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά κουστούμι και μορφή. Αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε ότι η μορφή σε όλα τα στοιχεία που το αποτελούν ως σύνολο είναι μία κρίσιμη επιλογή και θα πρέπει να το δούμε με την ανάλογη σοβαρότητα. Οι πέργκολες και τα στέγαστρα είναι βασικά αρχιτεκτονικά στοιχείο του κτηρίου και έτσι τα αντιμετωπίζουμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ως μελετητές και ως κατασκευαστές αδυνατούμε να απομονώσουμε σχεδιαστικά τις πέργκολες και τα στέγαστρα από το κτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία είναι να έχουμε σχέδια και φωτογραφίες ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ολότητα. Μελετούμε συνολικά τις όψεις και σας παρέχουμε ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική λύση της όψης. Μετά από έγκριση ή τυχόν τροποποίηση των σχεδίων από τον αρχιτέκτονα του έργου προχωρούμε στην φάση κατασκευής.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα METALAXI μπορούν να εντάσσονται στην κατηγορία πέργκολες- στέγαστρα μόνο ως προς τις χρηστικές τους ιδιότητες. Η αισθητική τους είναι ασύνηθες, πρωτότυπη, σε γλυπτό , σε ένα έργο τέχνης που η φόρμα του και το θέμα του αποτυπώνεται διακριτικά μέσα από οπές και χαράξεις ενός μονόχρωμου μεταλλικού πίνακα που μαγνητίζει, δημιουργεί συναισθήματα, ακτινοβολεί καλλιτεχνική αύρα.

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ

Και επειδή οι καιροί το επιτάσσουν, μπαίνουμε στις απαραίτητες κοστολογικές συγκρίσεις. Εδώ πρέπει να εξηγήσουμε ότι το προϊόν μας δεν είναι απλά μόνο ένα προϊόν. Είναι μία δισυπόστατη οντότητα, που ως προς το υλική υπόσταση είναι προϊόν αλλά ως προς την καλλιτεχνική υπόσταση είναι ιδέα. Είναι δηλαδή ένα προϊόν με ιδεολογική ταυτότητα, γίνεται εμφανές ότι υποκρύπτει ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο. Δεν είναι ένα κοινό προϊόν μαζικής παραγωγής που συναντάμε στα πολυκαταστήματα. Το πλέον σημαντικό όφελος είναι η υπεραξία που δίνει σε όλο το κτήριο η εφαρμογή της ιδέας. Κοινό συμπέρασμα των πελατών μας είναι ότι η δαπάνη τους για τα προϊόντα Metalaxi , μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής , δικαίωσε την επιλογή τους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Οι δημιουργίες της METALAXI είναι έργο πνευματικής προσπάθειας της σχεδιαστικής ομάδας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η εντυπωσιακή μεταμόρφωση – αναμόρφωση των κτηρίων. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό ενσωματώνονται στη μορφολογική δομή οποιουδήποτε κτηρίου, σημειώνουν την πιο φρέσκια νότα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και εξελίσσουν δυναμικά το αρχιτεκτονικό Lifestyle των όψεων κτηρίων.

ΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η χρήση των πάνελ από διάτρητο αλουμίνιο ως υλικό επικάλυψης στις πέργκολες και στα στέγαστρα Metalaxi, δημιουργεί επιφάνειες που επιτρέπουν τον οπτικό διάλογο με τον ουρανό και το περιβάλλοντα χώρο. Ο ουρανός εμφανίζεται μέσα από την διάτρηση , δημιουργώντας οπτική συνέχεια της θέας και του ουρανού. Ο χρήστης συνδιαλέγεται οπτικά με το περιβάλλον του.

Το όνομα είναι υποχρεωτικό.
Το επίθετο είναι υποχρεωτικό.
Το τηλέφωνο είναι υποχρεωτικό και μπορεί να είναι μόνο αριθμός.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.
Αρχιτεκτονικά Προϊόντα *
Κάγκελα Συστήματα Σκίασης Πέργκολες / Στέγαστρα Επενδύσεις τοίχων / Διαχωριστικά Μεταλλικές ψευδοροφές Φράκτες / Αυλόπορτες Διακοσμητικές εφαρμογές / Φωτισμός Γραφεία / Επαγγελματικοί χώροι
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Ιδιότητα *
Ιδιώτης Αρχιτέκτονας Πολιτικός Μηχανικός Άλλοι επαγγελματίες
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Η οδός είναι υποχρεωτική.
Η πόλη είναι υποχρεωτική.
Η χώρα είναι υποχρεωτική.
Η περιγραφή είναι υποχρεωτική.