Προσόψεις Κτιρίων

Περιγραφή

ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Αν ισχύει ότι οραματιστής είναι αυτός που κοιτάζει ό,τι όλοι, αλλά βλέπει ό,τι κανείς, τότε είμαστε οραματιστές της αρχιτεκτονικής και οι προσόψεις είναι το μέσο μας.

Η πιο μικρή, ριζική αλλαγή, που κάνει το παλιό καινούργιο, το προβλέψιμο ξεχωριστό, το κτίριο έργο τέχνης. Μια εξωτερική ανακαίνιση που ανανεώνει συνολικά την εικόνα του χώρου, αναζωογονεί στην αίσθηση που αυτός αποπνέει και αποδεδειγμένα επιφέρει τα πιο δραστικά αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση. Όταν μιλάμε για προσόψεις, αναφερόμαστε σε όλο το εύρος των παρεμβάσεων στο κέλυφος του κτιρίου με στόχο τη «μεταμόρφωσή» του, με χρήση σύγχρονων – και συχνά απρόβλεπτων – υλικών, όπως οπλισμένο σκυρόδεμα, ορθομαρμαρώσεις, υαλοπίνακες, μεταλλικές ράβδοι, και κυρίως, διάτρητων πάνελ αλουμινίου.

Σκοπός της πρόσοψης δεν είναι να καλύψει, αλλά να αναδείξει τη δυναμική του χώρου, να προσθέσει μια νέα διάσταση στο κτίριο και- κατά συνέπεια- την επιχείρηση. Σε ένα τοπίο συνηθισμένο, προβλέψιμο και βαρετό, ένα μοτίβο, ολοκληρωτικό ή επαναλαμβανόμενο, αποτελεί δήλωση διαφορετικότητας, έκφραση δημιουργικότητας, σφραγίδα καινοτομίας.

Ως έργο, είναι απαιτητικό, καθώς επιτάσσει υψηλή τεχνογνωσία σε επίπεδο σχεδιασμού, κατασκευής, εφαρμογής και τοποθέτησης. Η εμπεριστατωμένη γνώση της ομάδας της Metalaxi στα παραπάνω σε συνδυασμό με την εξειδίκευσή μας στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές, μας επιτρέπει να σφυρηλατήσουμε πάνω στα υλικά που χρησιμοποιούμε το όραμα των αρχιτεκτόνων και των επιχειρηματιών και να δώσουμε μια νέα ζωή, σε κάθε κτίριο. Αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες των πάνελ αλουμινίου, μπορούμε να παράξουμε μοτίβα κατάλληλα να επικοινωνήσουν το μήνυμα της επιχείρησης, από το λογότυπο και το σύμβολό της, μέχρι αφηρημένα ελικοειδή σχέδια, κοχύλια κλπ.

Χάρη στην ολιστική μας προσέγγιση, δε βλέπουμε το έργο σαν ένα σύνολο τεχνικών προδιαγραφών, αλλά σαν αισθητική πρόσκληση προς τον επισκέπτη, ο φωτισμός, η γεωγραφική θέση, η απόσταση από το μάτι του παρατηρητή, είναι οι λεπτομέρειες που λαμβάνονται υπόψιν και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν, κάθε κτίριο λέει μια ιστορία, αυτή που λέει το δικό σας ποια είναι; Της τυποποιημένης κοινοτυπίας ή της δυναμικής διαφορετικότητας; Επιλέξτε και δώστε φωνή στο κτίριο σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

1

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την επένδυση της πρόσοψης , ολόκληρης ή τμήματος είναι να βιώνουμε την άνεση και την ελευθερία κινήσεων στο μπαλκόνι μας "λογοκρίνοντας" τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων ή των περαστικών.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Σημαντική παράμετρος στην επιλογή των υλικών όσον αφορά την επένδυση της πρόσοψης είναι η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας του υλικού και η θερμική άνεση του χρήστη.Το διάτρητο αλουμινίου με βαφή σε ανοιχτές αποχρώσεις διατηρείται στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος , προσφέροντας ιδανική αίσθηση άνεσης.

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Με ένα ξέπλυμα μία φορά ΑΝΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ φεύγει η σκόνη και παραμένει η εμφάνισή του αναλλοίωτη.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΗΣ ΑΕΡΑ

Η επένδυση με διάτητα πάνελ αλουμινίου στις προσόψεις, μας δίνει την δυνατότητα της ελεγχόμενης εισροής αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και της κυκλοφορίας του στους εσωτερικούς χώρους. Ανάλογα την ανάγκη για περισσότερη ή μη κυκλοφορία του αέρα σχεδιάζονται και τα μεγέθη των οπών του μοτίβο της διάτρησης. Η ανανέωση του αέρα δημιουργεί συνθήκες ευεξίας και δροσισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι συνθήκες αυτές δεν πετυχαίνονται με συμπαγές υλικά επικάλυψης που λειτουργούν ως διάφραγμα στην κίνηση του αέρα.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Δεν οξειδώνεται και δεν χρειάζεται βάψιμο συντήρησης. Εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου. Δεν αλλάζει η εικόνα του στη διάρκεια του χρόνου.

ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Ιδανική λύση για επενδύσεις σε μπαλκόνια με μεγάλη κρέμαση και για παλαιωμένα κτήρια ισχνής αντοχής. Οι μεγάλοι πρόβολοι και δη τα συγκεντρωμένα φορτία στις άκρες των προβόλων δημιουργούν μεγάλες ροπές κάμψης με υψηλές απαιτήσεις σε χάλυβα οπλισμών. Αντί για βαριά συμπαγή στοιχεία χρησιμοποιούμε πάνελ αλουμινίου σε διάφορες μορφές τοποθετημένα σε μασίφ ισχυρό σκελετό αλλά με μικρό βάρος.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΕΜΟΠΙΕΣΕΙΣ

Τα πάνελ αλουμίνιου που χρησιμοποιούνται στις προσόψεις, λόγω της διάτρησης τους και του στρανζαρίσματος του υλικού , χαρακτηρίζονται από μεγάλη ακαμψία και αντοχή στις ανεμοπιέσεις. Ο ισχυρός μασίφ σκελετός καθιστά την κατασκευή ακόμα πιο ισχυρή και με μεγάλη αντοχή στα καιρικά φαινόμενα. Η ροή του αέρα δεν ανακόπτεται από ένα συμπαγές υλικό, αλλά υπάρχει διέξοδο διαφυγής του άερα μέσω της διάτρησης των πάνελ.

ΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Η τοποθέτηση γίνετε από τα εξειδικευνένα συνεργεία μας, βάση λεπτομερούς κατασκευαστικού σχεδίου εφαρμογής . Αν το επίπεδο στήριξης είναι λείο και ισχυρό η τοποθέτηση είναι απλή, εύκολη και γρήγορη.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

To σύστημα επένδυσης της πρόσοψης με διάτρητα πάνελ αλουμινίου δίνει την δυνατότητα εσωτερικού κρυφού φωτισμού. Στα τμήματα της πρόσοψης που δεν υπάρχει κλειστή επιφάνεια από πίσω , τοποθετείται δεύτερη επιφάνεια με διάτρητα πάνελ. Οι όψεις μετασχηματίζονται σε ιδιαίτερα και μοναδικά φωτιστικά, δρώντας ως αρχιτεκτονικές μορφές του αστικού τοπίου με πολύπλευρο χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του εσωτερικού φωτισμού και της διάτρησης σε προκαθορισμένο και ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο, δημιουργεί ένα απαράμιλλο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΣΚΙΑΣΗ

Τα διάτρητα πέτασματα στις όψεις του κτιρίου παρέχουν ασφάλεια, σκίαση και αερισμό. Εξωτερικά φαίνονται σαν διάτρητος θεματικός πίνακας.Έτσι επιτυγχάνεται ο σκιασμός των εξωτερικών χώρων, αναγκαιότητα σε περιοχές με άμεσο ηλιακό φωτισμό.Τα διάτρητα πετάσματα στις όψεις δρουν ως αρχιτεκτονικά στοιχεία και προσδίδουν στο κτίριο μια εντελώς νέα διάσταση, καθώς διαμορφώνουν και πλαισιώνουν το «παιχνίδι» με το φως. Με την χρήση στον σχεδιασμό διαφορετικής πυκνότητας διάτρησης επιτυγχάνεται και ο επιθυμητός βαθμός σκίασης του χώρου.

ΑΕΡΙΣΜΟΣ

Το διάτρητα πάνελ επένδυσης μας δίνουν την δυνατότητα της εισροής αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και της κυκλοφορίας του στους εσωτερικούς χώρους. Η ανανέωση του αέρα δημιουργεί συνθήκες ευεξίας και δροσισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι συνθήκες αυτές δεν πετυχαίνονται με συμπαγές υλικά όπως το γυαλί που λειτουργεί ως διάφραγμα στην κίνηση του αέρα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι μηχανικοί μας είναι πάντα πρόθυμοι για βοήθεια, τεχνικές συμβουλές, και επεξηγήσεις σε οποιαδήποτε φάση χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη.

2

ΟΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ:

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ

Η πρόσοψή σας σχεδιαστικά θα είναι μοναδική. Οι προσόψεις METALAXI δεν είναι τυποποιημένες . Σχεδιάζονται πάνω στα μέτρα σας και τις ανάγκες σας. Δημιουργούμε το διάτρητο μοτίβο αποκλειστικά για εσάς λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα αρχιτεκτονικά δεδομένα του κτηρίου σας.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ

Η χρωματική παλέτα στις προσόψεις αλουμινίου διευρύνεται πέρα από το πακέτο των οικονομικών χρωμάτων σε όλα τα RAL χρώματα, σε απομιμήσεις ξύλου και σε ανοδιώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Οι προσόψεις για κάθε κτήριο σχεδιάζονται με διαφορετικές σχηματικές, γεωμετρικές και χρωματικές παραμέτρους. Σχεδιάζονται από αρχιτέκτονες και εικαστικούς δουλεύοντας πάνω σε μία αρχική ιδέα επιστρατεύοντας την εμπειρία, το ταλέντο και την φαντασία. Τυχαία συνειδητά και υποσυνείδητα δημιουργικά ερεθίσματα ωθούν την σκέψη των σχεδιαστών σε ένα μοναδικό συγκυριακό εικαστικό θέμα μη επαναλαμβανόμενο .

ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ

Η επένδυση της πρόσοψης είναι το κουστούμι του κτηρίου. Η ποιότητα του υφάσματος (επιλογή υλικού), το ιδιαίτερο σχέδιο του υφάσματος (μοτίβο), η απόχρωση, η προσαρμογή στον σωματότυπο (μορφολογικές απαιτήσεις), η ανάδειξη ή απόκρυψη σημείων, η διαχρονικότητα (σχέδιο, αντοχή) είναι παρόμοια στοιχεία για να θεωρήσουμε ένα κτήριο ως "καλοντυμένο", κομψό. Εμείς είμαστε ο "οίκος ραπτικής" για το κτήριό σας. Σχεδιάζουμε μοναδικές δημιουργίες επί παραγγελία, καινοτομούμε, βελτιώνουμε την εικόνα, στοχεύουμε στη κομψότητα.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟΥ

Το κτήριο δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά κουστούμι. Αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε ότι η επένδυση της πρόσοψης είναι μία κρίσιμη επιλογή και θα πρέπει να το δούμε με την ανάλογη σοβαρότητα. Η επένδυση της πρόσοψης είναι βασικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του κτηρίου και έτσι το αντιμετωπίζουμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ως μελετητές και ως κατασκευαστές αδυνατούμε να απομονώσουμε σχεδιαστικά την επένδυση της πρόσοψης από το υπόλοιπο κτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία είναι να έχουμε σχέδια και φωτογραφίες ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ολότητα. Μελετούμε συνολικά τις όψεις και σας παρέχουμε ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική λύση της όψης. Μετά από έγκριση ή τυχόν τροποποίηση των σχεδίων από τον αρχιτέκτονα του έργου προχωρούμε στην φάση κατασκευής.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Η αισθητική των επενδύσεων της πρόσοψης είναι ασύνηθες πρωτότυπη, παραπέμπει σε ένα επιμήκη μεταλλικό καμβά, ένα έργο τέχνης που το θέμα του αποτυπώνεται διακριτικά μέσα από οπές και χαράξεις ενός μονόχρωμου μεταλλικού πίνακα που μαγνητίζει, δημιουργεί συναισθήματα, ακτινοβολεί καλλιτεχνική αύρα.

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ

Και επειδή οι καιροί το επιτάσσουν, μπαίνουμε στις απαραίτητες κοστολογικές συγκρίσεις. Εδώ πρέπει να εξηγήσουμε ότι το προϊόν μας δεν είναι απλά μόνο ένα προϊόν. Είναι μία δισυπόστατη οντότητα, που ως προς το υλική υπόσταση είναι προϊόν αλλά ως προς την καλλιτεχνική υπόσταση είναι ιδέα. Είναι δηλαδή ένα προϊόν με ιδεολογική ταυτότητα, γίνεται εμφανές ότι υποκρύπτει ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο. Δεν είναι ένα κοινό προϊόν μαζικής παραγωγής που συναντάμε στα πολυκαταστήματα. Το πλέον σημαντικό όφελος είναι η υπεραξία που δίνει σε όλο το κτήριο η εφαρμογή της ιδέας. Κοινό συμπέρασμα των πελατών μας είναι ότι η δαπάνη τους για την επένδυση της πρόσοψης του με διάτρητα πάνελ Metalaxi , μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής , δικαίωσε την επιλογή τους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Οι δημιουργίες της METALAXI είναι έργο πνευματικής προσπάθειας της σχεδιαστικής ομάδας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η εντυπωσιακή μεταμόρφωση – αναμόρφωση των κτηρίων. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό ενσωματώνονται στη μορφολογική δομή οποιουδήποτε κτηρίου, σημειώνουν την πιο φρέσκια νότα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και εξελίσσουν δυναμικά το αρχιτεκτονικό Lifestyle των όψεων κτηρίων.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Οι επενδύσεις των όψεων και τα διάτρητα πετάσματα Metalaxi χαρακτηρίζονται από την διαφορετικότητα στις γεωμετρικές φόρμες . Ανάλογα την περίπτωση σχεδιάζονται με συνδυασμό διαφορετικών , μη κοινότυπων , γεωμετρικών στερεών , ώστε να δημιουργούν μοναδικά ογκοπλαστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Το όνομα είναι υποχρεωτικό.
Το επίθετο είναι υποχρεωτικό.
Το τηλέφωνο είναι υποχρεωτικό και μπορεί να είναι μόνο αριθμός.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.
Αρχιτεκτονικά Προϊόντα *
Κάγκελα Συστήματα Σκίασης Πέργκολες / Στέγαστρα Επενδύσεις τοίχων / Διαχωριστικά Μεταλλικές ψευδοροφές Φράκτες / Αυλόπορτες Διακοσμητικές εφαρμογές / Φωτισμός Γραφεία / Επαγγελματικοί χώροι
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Ιδιότητα *
Ιδιώτης Αρχιτέκτονας Πολιτικός Μηχανικός Άλλοι επαγγελματίες
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Η οδός είναι υποχρεωτική.
Η πόλη είναι υποχρεωτική.
Η χώρα είναι υποχρεωτική.
Η περιγραφή είναι υποχρεωτική.